2022-05-05 11:54:09• hírek • Bede Emőke

Megegyeztek a felek: a több mint félmillió lejjel tartozó önkormányzatnak mégsem kell eladnia az iskolabuszokat

A községháza.
A községháza.

Egy utolsó pillanatban létrejött egyezségnek köszönhetően a Vâlcea megyei Sutești önkormányzata megtarthatja azt a két iskolabuszt, amelyeket kész volt eladni, hogy kiegyenlítse egy Szatmár megyei zenekarral szemben felhalmozott tartozását.

A digi24.ro tájékoztatása szerint szerda este a zenészek és a helyi önkormányzat vezetői egyezségre jutottak, így az iskolabuszok és egyéb munkagépek eladására vonatkozó árverést sem tartják meg. A felek között létrejött megállapodás szerint a községháza részletekben, havonta 18 ezer lejt kifizetve fogja törleszteni a több mint félmillió lejes adósságát, azaz a következő 2,5 évben a községnek alig-alig marad pénze egyéb beruházásokra.


A történet egyébként még 2013-ra nyúlik vissza, amikor Sutești vezetősége a községnapokra több fellépőt, köztük a szóban forgó Szatmár megyei zenészeket is meghívta, utóbbiak azonban azóta sem kapták meg az ezért járó fizetséget. Az évek óta fennálló tartozás miatt a csapat bíróságra adta az ügyet. A bíró nem meglepő módon nekik adott igazat az ügyben, és felszólította a polgármesteri hivatalt az 520 ezer lejes számla rendezésére, jobb megoldás híján azonban az önkormányzat az iskolabuszok és egyéb gépek eladása révén szerette volna előteremteni a kérdéses összeget. A község jelenlegi polgármestere egyébként arra készül, hogy bírósági úton hajtja be elődjén a községnapokon eltapsolt összeget.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: